Op basis van de cijfers verstrekt door de World Gold Council waren de hoeveelheden goud die de centrale banken in 2012 de grootste in bijna 50 jaar.

Veel centrale banken kopen goud om hun valutareserves te diversifiëren, dit tegen de achtergrond van de heersende onzekerheid op de financiële markten.

Het argument van Silverman houdt zeker steek wanneer hij stelt dat het weinig zin heeft om de centrale banken te bevechten wanneer die goud kopen.

Op die manier houdt het ook geen steek om de FED te bevechten wat de stijging van de beurskoersen op Wall Street betreft.

Op basis van de cijfers verstrekt door de World Gold Council waren de hoeveelheden goud die de centrale banken in 2012 de grootste in bijna 50 jaar. Veel centrale banken kopen goud om hun valutareserves te diversifiëren, dit tegen de achtergrond van de heersende onzekerheid op de financiële markten. Het argument van Silverman houdt zeker steek wanneer hij stelt dat het weinig zin heeft om de centrale banken te bevechten wanneer die goud kopen. Op die manier houdt het ook geen steek om de FED te bevechten wat de stijging van de beurskoersen op Wall Street betreft.