De rente werd verhoogd van 4,5% naar 10%. Een enorme schok zeker voor premier Erdogan. Die had nog eerst gesteld dat een renteverhoging geen antwoord is op de crisis.

Daarnaast is hij vanuit zijn geloofsovertuiging al tegen het berekenen van rente.

Maar ondanks dat nam de centrale bank deze beslissing. Gezien de stijging van de Turkse Lira waren veel investeerders tevreden met de stap.

Ook de Zuid-Afrikaanse bank en die van India verhoogde de rente wat de koersen van de munten ondersteunde. Echter tegelijkertijd kan het de groei van de economie hinderen en dat zullen de zittende regeringsleiders met het oog op herverkiezingen niet appreciëren.

De rente werd verhoogd van 4,5% naar 10%. Een enorme schok zeker voor premier Erdogan. Die had nog eerst gesteld dat een renteverhoging geen antwoord is op de crisis. Daarnaast is hij vanuit zijn geloofsovertuiging al tegen het berekenen van rente. Maar ondanks dat nam de centrale bank deze beslissing. Gezien de stijging van de Turkse Lira waren veel investeerders tevreden met de stap. Ook de Zuid-Afrikaanse bank en die van India verhoogde de rente wat de koersen van de munten ondersteunde. Echter tegelijkertijd kan het de groei van de economie hinderen en dat zullen de zittende regeringsleiders met het oog op herverkiezingen niet appreciëren.