De centrale banken proberen met andere woorden krampachtig het financieel systeem overeind te houden. Ze slagen daar voorlopig in, maar soms is het toch maar kantje boordje. Bovendien overheerst het korte termijn denken, een oplossing voor de lange termijn is er nog altijd niet.

De "kick the can" aanpak zal nog een tijdje worden volgehouden, in de hoop dat vroeg of laat alles toch in orde komt. Bijkomend probleem is dat het politiek systeem in een aantal Europese landen steeds wankeler wordt, waardoor het vinden van 'hic et nunc' oplossingen steeds moeilijker wordt.

De centrale banken proberen met andere woorden krampachtig het financieel systeem overeind te houden. Ze slagen daar voorlopig in, maar soms is het toch maar kantje boordje. Bovendien overheerst het korte termijn denken, een oplossing voor de lange termijn is er nog altijd niet. De "kick the can" aanpak zal nog een tijdje worden volgehouden, in de hoop dat vroeg of laat alles toch in orde komt. Bijkomend probleem is dat het politiek systeem in een aantal Europese landen steeds wankeler wordt, waardoor het vinden van 'hic et nunc' oplossingen steeds moeilijker wordt.