De centrale banken, met de Amerikaanse op kop, proberen krampachtig de economische motor weer te doen draaien. De achterliggende filosofie is duidelijk: de economische opleving krijgt voorrang, waarbij in een volgende fase eventueel de onderliggende problemen opgelost kunnen worden.

Vraag is echter of (op de eerste plaats) de FED niet het paard achter de wagen spant. De acties van de centrale banken mikken op het versterken van het gevoel van welvaart bij de burgers, maar kunnen tevens een slapend monster wakker maken dat zich uiteindelijk tegen ons financieel systeem kan kanten.

De centrale banken, met de Amerikaanse op kop, proberen krampachtig de economische motor weer te doen draaien. De achterliggende filosofie is duidelijk: de economische opleving krijgt voorrang, waarbij in een volgende fase eventueel de onderliggende problemen opgelost kunnen worden. Vraag is echter of (op de eerste plaats) de FED niet het paard achter de wagen spant. De acties van de centrale banken mikken op het versterken van het gevoel van welvaart bij de burgers, maar kunnen tevens een slapend monster wakker maken dat zich uiteindelijk tegen ons financieel systeem kan kanten.