De belangrijkste indices noteren ongeveer een half procent boven de slotniveaus van gisteren. Technisch was er inderdaad sprake van een oververkochte situatie.

De centrale banken proberen de kalmte op de markten te herstellen, zowel de Chinese als de Amerikaanse centrale bank kwamen met een verklaring. De People's Bank of China verklaarde dat ze de banken niet te hard onder druk zal zetten om kredietverstrekking aan banden te leggen.

Ben Bernanke heeft twee functionarissen de baan op gestuurd om verzoenende taal te spreken in verband met het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen.

Die sussende woorden kunnen echter moeilijk de woorden weerleggen die FED-voorzitter Bernanke vorige week de wereld instuurde.

De belangrijkste indices noteren ongeveer een half procent boven de slotniveaus van gisteren. Technisch was er inderdaad sprake van een oververkochte situatie. De centrale banken proberen de kalmte op de markten te herstellen, zowel de Chinese als de Amerikaanse centrale bank kwamen met een verklaring. De People's Bank of China verklaarde dat ze de banken niet te hard onder druk zal zetten om kredietverstrekking aan banden te leggen. Ben Bernanke heeft twee functionarissen de baan op gestuurd om verzoenende taal te spreken in verband met het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen. Die sussende woorden kunnen echter moeilijk de woorden weerleggen die FED-voorzitter Bernanke vorige week de wereld instuurde.