De positieve signalen worden ook ondersteund door de rentebesluiten van de Fed en ECB afgelopen week. Niet dat er al aan de rentehandel wordt getrokken. De eerste stap die gezet wordt is afbouw van de liquiditeitsverruiming.

Naar het oordeel van ABN Amro een teken voor obligatiebeleggers dat centrale banken bovenop de markt zitten om inflatie in toom te houden.

Voor de economen van de bank aanleiding om te signaleren dat het een mooi moment is om uit inflatiegerelateerde beleggingen te stappen en de draai te overwegen naar gewone of converteerbare obligaties.

De gepubliceerde bedrijfsresultaten van de grote jongens zijn na deze week achter de rug. ABN Amro ziet geen aanleiding om het positieve oordeel over de aandelenmarkten te wijzigen.

De positieve signalen worden ook ondersteund door de rentebesluiten van de Fed en ECB afgelopen week. Niet dat er al aan de rentehandel wordt getrokken. De eerste stap die gezet wordt is afbouw van de liquiditeitsverruiming. Naar het oordeel van ABN Amro een teken voor obligatiebeleggers dat centrale banken bovenop de markt zitten om inflatie in toom te houden. Voor de economen van de bank aanleiding om te signaleren dat het een mooi moment is om uit inflatiegerelateerde beleggingen te stappen en de draai te overwegen naar gewone of converteerbare obligaties. De gepubliceerde bedrijfsresultaten van de grote jongens zijn na deze week achter de rug. ABN Amro ziet geen aanleiding om het positieve oordeel over de aandelenmarkten te wijzigen.