Al dit geld moet volgens Gijsels dus de meer risicovolle activa nog een tijdje blijven ondersteunen, vooral als de wereldeconomie meer tekenen van uitbodeming laat zien.

Maar laten we volgens Gijsels duidelijk zijn: we kunnen dit bezwaarlijk een normale toestand noemen.

Waar we hier naar kijken is en blijft het grootste financiële experiment uit de geschiedenis. En niemand weet wat hier op langere termijn de gevolgen van zullen zijn.

Het is ook duidelijk dat wanneer de Centrale banken niet zo massaal waren tussengekomen dat het plaatje van de economie en ook van de markten er heel wat minder gunstig had uitgezien.

Dit moeten we volgens Philippe Gijsels toch goed in het achterhoofd houden terwijl we van de eindejaarsdagen genieten en naar de eindejaarsrally kijken...

Al dit geld moet volgens Gijsels dus de meer risicovolle activa nog een tijdje blijven ondersteunen, vooral als de wereldeconomie meer tekenen van uitbodeming laat zien. Maar laten we volgens Gijsels duidelijk zijn: we kunnen dit bezwaarlijk een normale toestand noemen. Waar we hier naar kijken is en blijft het grootste financiële experiment uit de geschiedenis. En niemand weet wat hier op langere termijn de gevolgen van zullen zijn. Het is ook duidelijk dat wanneer de Centrale banken niet zo massaal waren tussengekomen dat het plaatje van de economie en ook van de markten er heel wat minder gunstig had uitgezien. Dit moeten we volgens Philippe Gijsels toch goed in het achterhoofd houden terwijl we van de eindejaarsdagen genieten en naar de eindejaarsrally kijken...