Moulton vreest dat meevallende macro-economische cijfers de Amerikaanse centrale bank er toe zullen brengen om daadwerkelijk tot taperen over te gaan. Dat zal de financiële markten ontwrichten, met mogelijk een forse correctie in de beurskoersen tot gevolg.

Het gevolg van het optreden van de centrale banken is dat de financiële markten daadwerkelijk op hun kop zei komen te staan. Goed nieuws op economisch vlak is slecht nieuws voor aandelenkoersen en vice versa. Alles draait momenteel om de vraag wanneer de FED zal beginnen te taperen.

Moulton vreest dat meevallende macro-economische cijfers de Amerikaanse centrale bank er toe zullen brengen om daadwerkelijk tot taperen over te gaan. Dat zal de financiële markten ontwrichten, met mogelijk een forse correctie in de beurskoersen tot gevolg. Het gevolg van het optreden van de centrale banken is dat de financiële markten daadwerkelijk op hun kop zei komen te staan. Goed nieuws op economisch vlak is slecht nieuws voor aandelenkoersen en vice versa. Alles draait momenteel om de vraag wanneer de FED zal beginnen te taperen.