Wanneer de economie, zoals nu, last heeft van een 'Post Bubble Disorder', waarbij de private sector zijn schuldposities terugbrengt en het risico van deflatie relatief hoog is, is conventioneel monetair beleid niet langer afdoende.

Onder dergelijke omstandigheden heeft de centrale bank de plicht om onconventioneel te handelen en zijn balans te laten groeien.

De centrale bank heeft volgens PIMCO de plicht om hechter met de fiscale autoriteiten samen te werken, totdat het deflatierisico is verminderd.

Wanneer de economie, zoals nu, last heeft van een 'Post Bubble Disorder', waarbij de private sector zijn schuldposities terugbrengt en het risico van deflatie relatief hoog is, is conventioneel monetair beleid niet langer afdoende. Onder dergelijke omstandigheden heeft de centrale bank de plicht om onconventioneel te handelen en zijn balans te laten groeien. De centrale bank heeft volgens PIMCO de plicht om hechter met de fiscale autoriteiten samen te werken, totdat het deflatierisico is verminderd.