Die steunmaatregelen gaan zelfs eerder nog uitgebreid worden, zo blijkt. De Amerikaanse centrale bank verklaarde eerder deze week dat een zwakke economie bijkomende maatregelen noodzakelijk kan maken.

Dat betekent dat de politiek van quantative easing kan worden verruimd door het inkopen van nog meer staatsobligaties. De Amerikaanse economie dreigt namelijk opnieuw weg te zakken.

Hetzelfde geldt overigens ook voor die in de andere grote geïndustrialiseerde landen, zodat het nog veel te vroeg lijkt om de steunpilaren onder de wereldeconomie terug te trekken.

De Bank of England overweegt eveneens bijkomende maatregelen, de Europese Centrale Bank heeft de steunmaatregelen voor de banken verlengd tot in 2011. Het afbouwen van de exit-strategie lijkt dus verder af dan ooit.

Die steunmaatregelen gaan zelfs eerder nog uitgebreid worden, zo blijkt. De Amerikaanse centrale bank verklaarde eerder deze week dat een zwakke economie bijkomende maatregelen noodzakelijk kan maken. Dat betekent dat de politiek van quantative easing kan worden verruimd door het inkopen van nog meer staatsobligaties. De Amerikaanse economie dreigt namelijk opnieuw weg te zakken. Hetzelfde geldt overigens ook voor die in de andere grote geïndustrialiseerde landen, zodat het nog veel te vroeg lijkt om de steunpilaren onder de wereldeconomie terug te trekken. De Bank of England overweegt eveneens bijkomende maatregelen, de Europese Centrale Bank heeft de steunmaatregelen voor de banken verlengd tot in 2011. Het afbouwen van de exit-strategie lijkt dus verder af dan ooit.