Het interventionisme van de centrale banken heeft er misschien toe geleid dat de volatiliteit op korte termijn is afgenomen, maar anderzijds is de volatiliteit op langere termijn toegenomen. Beleggers willen echter zekerheid en dat houdt een relatief geringe volatiliteit op zowel korte als lange termijn in.

Niemand minder dan Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank gaf in een recente speech aan de Harvard University toe dat de centrale banken de wereld inderdaad misschien minder stabiel maken. Maar als verzachtende omstandigheid merkte Weidmann op dat het moeilijk is om op alle mogelijke vlakken stabiliteit te garanderen.

Het interventionisme van de centrale banken heeft er misschien toe geleid dat de volatiliteit op korte termijn is afgenomen, maar anderzijds is de volatiliteit op langere termijn toegenomen. Beleggers willen echter zekerheid en dat houdt een relatief geringe volatiliteit op zowel korte als lange termijn in. Niemand minder dan Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank gaf in een recente speech aan de Harvard University toe dat de centrale banken de wereld inderdaad misschien minder stabiel maken. Maar als verzachtende omstandigheid merkte Weidmann op dat het moeilijk is om op alle mogelijke vlakken stabiliteit te garanderen.