De Turkse centrale bank kocht voor meer dan 3 miljard dollar aan lira's in, maar dat belette niet dat de koers van de nationale munt in recordtempo zwaar onderuit ging. Ten opzichte van de dollar werd uiteindelijk een nieuw historisch bodemniveau neergezet.

Bovendien ziet het er niet naar uit dat de Turkse lira al vaste voet onder de grond heeft gevonden. Uiteraard speelt de sociale onrust in het land een rol, maar waarnemers vermoeden dat ook het begin van het taperen door de FED een rol speelt in het verhaal. De koersevolutie bij een aantal valuta's wordt nu op de voet gevolgd, want bij de centrale banken heerst inmiddels een lichte vorm van paniek.

De Turkse centrale bank kocht voor meer dan 3 miljard dollar aan lira's in, maar dat belette niet dat de koers van de nationale munt in recordtempo zwaar onderuit ging. Ten opzichte van de dollar werd uiteindelijk een nieuw historisch bodemniveau neergezet. Bovendien ziet het er niet naar uit dat de Turkse lira al vaste voet onder de grond heeft gevonden. Uiteraard speelt de sociale onrust in het land een rol, maar waarnemers vermoeden dat ook het begin van het taperen door de FED een rol speelt in het verhaal. De koersevolutie bij een aantal valuta's wordt nu op de voet gevolgd, want bij de centrale banken heerst inmiddels een lichte vorm van paniek.