Veel economen relativeren het belang van die schulden, ze rekenen op de centrale banken om die schulden op te kopen. De crisis zou voorgoed opgelost zijn wanneer de centrale banken ze hebben overgenomen. Daarbij overheerst de mening dat de centrale banken ongelimiteerd welvaart kunnen creëren.

Dat is inderdaad een misvatting, want de centrale banken kunnen geen welvaart creëren maar alleen liquiditeit in het systeem pompen. Geld drukken is namelijk geen synoniem voor ongelimiteerde welvaart. Alleen een solvabele centrale bank kan op de juiste manier blijven functioneren.

Veel economen relativeren het belang van die schulden, ze rekenen op de centrale banken om die schulden op te kopen. De crisis zou voorgoed opgelost zijn wanneer de centrale banken ze hebben overgenomen. Daarbij overheerst de mening dat de centrale banken ongelimiteerd welvaart kunnen creëren. Dat is inderdaad een misvatting, want de centrale banken kunnen geen welvaart creëren maar alleen liquiditeit in het systeem pompen. Geld drukken is namelijk geen synoniem voor ongelimiteerde welvaart. Alleen een solvabele centrale bank kan op de juiste manier blijven functioneren.