Hij ziet een aantal factoren die ons van onze nachtrust kunnen beroven: de Japanse demografie, overheids- en begrotingstekorten, structurele werkloosheid enzovoort.

De nieuwe obligatiegoeroe, in de Verenigde Staten is Gundlach een bekende naam, heeft zo zijn twijfels bij de nieuwe realiteit in de financiële markten.

De centrale banken kunnen nog jarenlang ruime monetaire politiek blijven voeren, wanhopig proberend om nieuwe struikelstenen te vermijden.

Zo'n nieuwe struikelsteen kan de zeepbel op de markt voor studentenleningen worden. In de gegeven omstandigheden gelooft hij niet in een zeepbel op de obligatiemarkten, gezien het feit dat er voor elke verkoper noodzakelijk ook een koper moet staan. Gundlach gelooft ook dat de zilverprijs verder kan stijgen.

Hij ziet een aantal factoren die ons van onze nachtrust kunnen beroven: de Japanse demografie, overheids- en begrotingstekorten, structurele werkloosheid enzovoort. De nieuwe obligatiegoeroe, in de Verenigde Staten is Gundlach een bekende naam, heeft zo zijn twijfels bij de nieuwe realiteit in de financiële markten. De centrale banken kunnen nog jarenlang ruime monetaire politiek blijven voeren, wanhopig proberend om nieuwe struikelstenen te vermijden. Zo'n nieuwe struikelsteen kan de zeepbel op de markt voor studentenleningen worden. In de gegeven omstandigheden gelooft hij niet in een zeepbel op de obligatiemarkten, gezien het feit dat er voor elke verkoper noodzakelijk ook een koper moet staan. Gundlach gelooft ook dat de zilverprijs verder kan stijgen.