Jessica Hoversen, fixed income and foreign currency analyst bij MF Global in New York, is van mening dat dergelijke ingreep nodig kan zijn om de hausse op de grondstoffenmarkten af te remmen.

Tot dusver hebben de meeste centrale banken zich niet happig getoond om hun basisrente te verhogen, maar de onrust in het Midden-Oosten kan dat standpunt doen wijzigen.

Volgens Hoversen zal het proces om de basisrente te verhogen gestadig verlopen, maar uiteindelijk zal de inflatiedruk toch moeten afnemen. Gebeurt dat niet, dan dreigen Egypte en andere landen met aanhoudende onrust geconfronteerd te worden.

Jessica Hoversen, fixed income and foreign currency analyst bij MF Global in New York, is van mening dat dergelijke ingreep nodig kan zijn om de hausse op de grondstoffenmarkten af te remmen. Tot dusver hebben de meeste centrale banken zich niet happig getoond om hun basisrente te verhogen, maar de onrust in het Midden-Oosten kan dat standpunt doen wijzigen. Volgens Hoversen zal het proces om de basisrente te verhogen gestadig verlopen, maar uiteindelijk zal de inflatiedruk toch moeten afnemen. Gebeurt dat niet, dan dreigen Egypte en andere landen met aanhoudende onrust geconfronteerd te worden.