Het is echter een misverstand om te denken dat centrale banken de economie langdurig overeind kunnen houden.

In Europa kan verruiming van liquiditeit door middel van ESM-obligaties opnieuw tijdwinst opleveren voor politici. Het is echter geen oplossing voor het onderliggende probleem.

De economische groei in China zal naar verwachting matigen; ofschoon er later dit jaar een stabilisatie mogelijk is, lijkt structureel herstel voorlopig niet te verwachten.

Geur van stagflatie hangt in VK al in de lucht

Het totale werkgelegenheidsplaatje van het VK maskeert volgens Mike Amey van PIMCO aanzienlijke verschillen tussen leeftijdsgroepen.

Hoewel de werkloosheid veel lager is gebleven dan na eerdere recessies, is voor mensen onder de 25 de werkgelegenheid aanzienlijk afgenomen sinds 2008.

De geur van stagflatie hangt in het VK al in de lucht. Er zijn maatregelen nodig om de werkgelegenheid voor jongeren te ondersteunen voordat er langdurige werkloosheid ontstaat.

In deze omstandigheden doen beleggers in het VK er goed aan bescherming te zoeken tegen inflatie en posities te nemen in landen en bedrijven zonder balansproblemen of obstakels voor groei in de komende jaren.

Het is echter een misverstand om te denken dat centrale banken de economie langdurig overeind kunnen houden. In Europa kan verruiming van liquiditeit door middel van ESM-obligaties opnieuw tijdwinst opleveren voor politici. Het is echter geen oplossing voor het onderliggende probleem. De economische groei in China zal naar verwachting matigen; ofschoon er later dit jaar een stabilisatie mogelijk is, lijkt structureel herstel voorlopig niet te verwachten.Geur van stagflatie hangt in VK al in de lucht Het totale werkgelegenheidsplaatje van het VK maskeert volgens Mike Amey van PIMCO aanzienlijke verschillen tussen leeftijdsgroepen. Hoewel de werkloosheid veel lager is gebleven dan na eerdere recessies, is voor mensen onder de 25 de werkgelegenheid aanzienlijk afgenomen sinds 2008. De geur van stagflatie hangt in het VK al in de lucht. Er zijn maatregelen nodig om de werkgelegenheid voor jongeren te ondersteunen voordat er langdurige werkloosheid ontstaat. In deze omstandigheden doen beleggers in het VK er goed aan bescherming te zoeken tegen inflatie en posities te nemen in landen en bedrijven zonder balansproblemen of obstakels voor groei in de komende jaren.