Waar ze voorheen netto verkopers waren, staan ze volgens Dexia nu aan de aankoopkant.

Goud en rente reageren nogal eens tegengesteld. Wanneer rentebeleggingen zoals obligaties minder opbrengen, wat

vandaag het geval is, gaat de belegger op zoek naar alternatieven die het rendement van zijn portefeuille kunnen verbeteren. En dan komt goud dikwijls in het vizier.

Hoewel de winstmarge van de goudmijnen historisch hoog is, slagen ze er niet in om de productie beter af te stemmen op de vraag. Het is moeilijk nieuwe goudaders te vinden en te ontginnen.

Ook verstoren geopolitieke problemen (bv. Ivoorkust en Burkina Faso) de productie en uitvoer.

Op basis van de productieverwachtingen van 375 goudmijnen zou de goudproductie wereldwijd van nu tot 2016 slechts met 3,6 % stijgen.

Waar ze voorheen netto verkopers waren, staan ze volgens Dexia nu aan de aankoopkant. Goud en rente reageren nogal eens tegengesteld. Wanneer rentebeleggingen zoals obligaties minder opbrengen, wat vandaag het geval is, gaat de belegger op zoek naar alternatieven die het rendement van zijn portefeuille kunnen verbeteren. En dan komt goud dikwijls in het vizier. Hoewel de winstmarge van de goudmijnen historisch hoog is, slagen ze er niet in om de productie beter af te stemmen op de vraag. Het is moeilijk nieuwe goudaders te vinden en te ontginnen. Ook verstoren geopolitieke problemen (bv. Ivoorkust en Burkina Faso) de productie en uitvoer. Op basis van de productieverwachtingen van 375 goudmijnen zou de goudproductie wereldwijd van nu tot 2016 slechts met 3,6 % stijgen.