Wanneer de Amerikaanse centrale bank sneller dan verwacht de rente zou verhogen, kan dit op middellange termijn de volatiliteit op de financiële markten verhogen. Maar ook het probleem van de zeepbellen stelt zich nog altijd. Theoretisch moeten de centrale bank voorzichtig zijn om die te voorkomen.

Maar de centrale banken herkennen volgens Juvyns die zeepbellen vaak te laat om ze op te lossen zonder grote economische schade aan te richten. Dat is momenteel vooral een probleem in de Verenigde Staten en in Europa, maar in de eurozone is het probleem niet aan de orde van de dag.

Wanneer de Amerikaanse centrale bank sneller dan verwacht de rente zou verhogen, kan dit op middellange termijn de volatiliteit op de financiële markten verhogen. Maar ook het probleem van de zeepbellen stelt zich nog altijd. Theoretisch moeten de centrale bank voorzichtig zijn om die te voorkomen. Maar de centrale banken herkennen volgens Juvyns die zeepbellen vaak te laat om ze op te lossen zonder grote economische schade aan te richten. Dat is momenteel vooral een probleem in de Verenigde Staten en in Europa, maar in de eurozone is het probleem niet aan de orde van de dag.