In totaal hebben inmiddels 13 centrale banken wereldwijd het voorbeeld van de FED gevolgd en hun basisrente op bijna nul gezet.

Volgens Bank of America Merrill Lynch vertegenwoordigen deze in totaal 14 economieën 65.000 miljard dollar aan gezamenlijke beurskapitalisatie wat betreft aandelen en obligaties.

Marc Doss, regional chief investment officer bij Wells Fargo Private Bank, hebben alle centrale banken in de wereld gezamenlijk meer dan 9000 miljard dollar in het financieel system geïnvesteerd.

Dat bedrag komt overeen met de op één na grootste economie in de wereld. Tegen die achtergrond kan alleen worden geconcludeerd dat de centrale banken momenteel aan de touwtjes trekken.

In totaal hebben inmiddels 13 centrale banken wereldwijd het voorbeeld van de FED gevolgd en hun basisrente op bijna nul gezet. Volgens Bank of America Merrill Lynch vertegenwoordigen deze in totaal 14 economieën 65.000 miljard dollar aan gezamenlijke beurskapitalisatie wat betreft aandelen en obligaties. Marc Doss, regional chief investment officer bij Wells Fargo Private Bank, hebben alle centrale banken in de wereld gezamenlijk meer dan 9000 miljard dollar in het financieel system geïnvesteerd. Dat bedrag komt overeen met de op één na grootste economie in de wereld. Tegen die achtergrond kan alleen worden geconcludeerd dat de centrale banken momenteel aan de touwtjes trekken.