De gevolgen van het Quantative Easing programa reiken veel verder dan eender wie zich in zijn stoutste dromen had kunnen voorspellen. De centrale banken hebben het prijzensysteem volledig scheef getrokken, op de financiële markten is bijna niets nog eerlijk geprijsd.

Maar ook in de economie zit alles nu schots en scheef. De werkloosheids- en de inflatiecijfers zijn momenteel volledig onbetrouwbaar. Ook de economische groei is sterk beïnvloed door de monetaire politiek van de FED, die door het opblazen van beurskoersen en vastgoedprijzen een vals gevoel van welvaart heeft doen ontstaan.

De gevolgen van het Quantative Easing programa reiken veel verder dan eender wie zich in zijn stoutste dromen had kunnen voorspellen. De centrale banken hebben het prijzensysteem volledig scheef getrokken, op de financiële markten is bijna niets nog eerlijk geprijsd. Maar ook in de economie zit alles nu schots en scheef. De werkloosheids- en de inflatiecijfers zijn momenteel volledig onbetrouwbaar. Ook de economische groei is sterk beïnvloed door de monetaire politiek van de FED, die door het opblazen van beurskoersen en vastgoedprijzen een vals gevoel van welvaart heeft doen ontstaan.