Bij Pimco merkt Co-CIO Mohamed El-Erian op dat het niet tot een bank run is gekomen, wat meteen ook het goede nieuws is.

Toch is het nog te vroeg om al victorie te kraaien, want er kan nog van alles gebeuren. El-Erian zou zelf geen geld van de bank halen, omdat hij een duidelijk verschil vaststelt tussen de huidige situatie en die in 2008. De centrale banken hebben het Lehman-moment goed begrepen, zoveel is duidelijk.

Niemand wil dat er nog ooit een crisis van dergelijk formaat uitbreekt. Nochtans is de huidige crisis anders dan de vorige.

Ditmaal is er niet alleen sprake van een liquiditeitsprobleem bij de Cypriotische banken, maar hebben de spaarders ook hun vertrouwen in de banken verloren.

Bij Pimco merkt Co-CIO Mohamed El-Erian op dat het niet tot een bank run is gekomen, wat meteen ook het goede nieuws is. Toch is het nog te vroeg om al victorie te kraaien, want er kan nog van alles gebeuren. El-Erian zou zelf geen geld van de bank halen, omdat hij een duidelijk verschil vaststelt tussen de huidige situatie en die in 2008. De centrale banken hebben het Lehman-moment goed begrepen, zoveel is duidelijk. Niemand wil dat er nog ooit een crisis van dergelijk formaat uitbreekt. Nochtans is de huidige crisis anders dan de vorige. Ditmaal is er niet alleen sprake van een liquiditeitsprobleem bij de Cypriotische banken, maar hebben de spaarders ook hun vertrouwen in de banken verloren.