Vooral Ben Bernanke, ex-president van de Amerikaanse centrale bank, heeft de registers volledig opengetrokken. Onder zijn bewind zijn de geldpersen op volle toeren beginnen te draaien. De 10.000 miljard dollar die sinds 2008 in het systeem werden gepompt zijn voor een groot stuk op zijn rekening te brengen.

Die 10.000 miljard dollar stemmen overeen met ongeveer 15% van het wereldwijde BBP en dat is uiteraard een enorme inspanning die werd geleverd. Voorlopig heeft die enorme injectie nog niet tot inflatie geleid, maar volgens de meeste economen bestaat de kans nog steeds dat dit vooralsnog zal gebeuren.

Vooral Ben Bernanke, ex-president van de Amerikaanse centrale bank, heeft de registers volledig opengetrokken. Onder zijn bewind zijn de geldpersen op volle toeren beginnen te draaien. De 10.000 miljard dollar die sinds 2008 in het systeem werden gepompt zijn voor een groot stuk op zijn rekening te brengen. Die 10.000 miljard dollar stemmen overeen met ongeveer 15% van het wereldwijde BBP en dat is uiteraard een enorme inspanning die werd geleverd. Voorlopig heeft die enorme injectie nog niet tot inflatie geleid, maar volgens de meeste economen bestaat de kans nog steeds dat dit vooralsnog zal gebeuren.