Eigenlijk is het geld niet meer waard dan het vertrouwen dat de man in de straat in het monetair systeem heeft. Een munt behoudt zijn waarde zolang de mensen geloven dat de centrale banken de situatie volledig onder controle hebben. Maar is dat wel degelijk het geval?

Centrale banken voeren ongekend experiment uit

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, is van mening dat de central banken momenteel het vertrouwen ondermijnen vanwege de door hen gevoerde politiek. Ze geven daarbij de indruk dat alles onder controle is.

Dat is dus duidelijk niet het geval, want de centrale banken voeren een experiment uit dat in de geschiedenis in vredestijd zijn gelijke niet heeft gekend.

De balansen van de centrale banken zijn sinds het uitbreken van de crisis met de factor 2,5 vergroot, zodat ze zich op glad ijs hebben gewaagd.

Eigenlijk is het geld niet meer waard dan het vertrouwen dat de man in de straat in het monetair systeem heeft. Een munt behoudt zijn waarde zolang de mensen geloven dat de centrale banken de situatie volledig onder controle hebben. Maar is dat wel degelijk het geval?Centrale banken voeren ongekend experiment uit Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, is van mening dat de central banken momenteel het vertrouwen ondermijnen vanwege de door hen gevoerde politiek. Ze geven daarbij de indruk dat alles onder controle is. Dat is dus duidelijk niet het geval, want de centrale banken voeren een experiment uit dat in de geschiedenis in vredestijd zijn gelijke niet heeft gekend. De balansen van de centrale banken zijn sinds het uitbreken van de crisis met de factor 2,5 vergroot, zodat ze zich op glad ijs hebben gewaagd.