Het evenwicht in het financieel systeem is dan verstoord en de effecten daarvan zullen geleidelijk aan merkbaar worden. Die verstoring heeft al een verregaand stadium bereikt en dat heeft tot gevolg dat de economie slechter zal presteren dan tot dusver werd aangenomen.

Dat betekent dat de centrale banken, met de FED op kop, volop geld in het systeem zullen blijven pompen. Zij gaan er daarbij vanuit dat de politiek van monetaire verruiming de economie helpt herstellen, wat echter een groot misverstand is. Die economie zal niet verbeteren, ze zal het moeilijk blijven hebben.

Het evenwicht in het financieel systeem is dan verstoord en de effecten daarvan zullen geleidelijk aan merkbaar worden. Die verstoring heeft al een verregaand stadium bereikt en dat heeft tot gevolg dat de economie slechter zal presteren dan tot dusver werd aangenomen. Dat betekent dat de centrale banken, met de FED op kop, volop geld in het systeem zullen blijven pompen. Zij gaan er daarbij vanuit dat de politiek van monetaire verruiming de economie helpt herstellen, wat echter een groot misverstand is. Die economie zal niet verbeteren, ze zal het moeilijk blijven hebben.