Ofwel zetten de centrale banken het financieel systeem op wankele poten, ofwel zullen ze de prijzen voor van alles en nog wat voorbij elke verbeeldingsdrempel jagen. Zelfs de meest inventieve en slimste professionele beleggers zijn schatplichtig geworden aan de centrale banken.

Institutionele beleggers zijn gedwongen om te overleven in marktomstandigheden die ze nog nooit eerder hebben meegemaakt. Vooral de Amerikaanse centrale bank heeft geldcreatie tot een ware kunstvorm verheven en op die manier een volledig kunstmatige omgeving geschapen.

Ofwel zetten de centrale banken het financieel systeem op wankele poten, ofwel zullen ze de prijzen voor van alles en nog wat voorbij elke verbeeldingsdrempel jagen. Zelfs de meest inventieve en slimste professionele beleggers zijn schatplichtig geworden aan de centrale banken. Institutionele beleggers zijn gedwongen om te overleven in marktomstandigheden die ze nog nooit eerder hebben meegemaakt. Vooral de Amerikaanse centrale bank heeft geldcreatie tot een ware kunstvorm verheven en op die manier een volledig kunstmatige omgeving geschapen.