Volgens de Zwitserse bank UBS zal de Fed haar basisrente voor de eerste keer verhogen in januari 2011, waar eerst een verhoging van die basisrente in september 2010 was verwacht.

De analisten van de bank zijn van mening dat de rente op Fed funds tegen het einde van dit jaar zal zijn gestegen van 0% tot 1,50% en dat is een half procent meer dan oorspronkelijk was verwacht.

De ECB zou anderzijds haar basisrente voor het eerst optrekken in het tweede kwartaal van 2011, waar dat eerst in het eerste kwartaal was verwacht. De rente zal langer lager moeten worden gehouden om de effecten van de besparingsmaatregelen op te vangen.

Volgens de Zwitserse bank UBS zal de Fed haar basisrente voor de eerste keer verhogen in januari 2011, waar eerst een verhoging van die basisrente in september 2010 was verwacht. De analisten van de bank zijn van mening dat de rente op Fed funds tegen het einde van dit jaar zal zijn gestegen van 0% tot 1,50% en dat is een half procent meer dan oorspronkelijk was verwacht. De ECB zou anderzijds haar basisrente voor het eerst optrekken in het tweede kwartaal van 2011, waar dat eerst in het eerste kwartaal was verwacht. De rente zal langer lager moeten worden gehouden om de effecten van de besparingsmaatregelen op te vangen.