Op die manier zullen de financiële markten zich waarschijnlijk soepel aanpassen, zodat eventuele schade aan de wereldeconomie die zou kunnen voortvloeien uit tegenvallers in de markten wordt beperkt.

Voor de Federal Reserve is het mogelijk dat de beste aanpak voor het verlaten van de huidige koers is door wijzigingen in het beleid van lage rentes te koppelen aan bepaalde economische voorwaarden.

Op die manier kunnen marktpartijen gemakkelijker beoordelen of er een wijziging van het rentebeleid in het verschiet ligt. De vraag is of de stijgende inflatieverwachtingen andere voorwaarden kunnen overschaduwen.

Op die manier zullen de financiële markten zich waarschijnlijk soepel aanpassen, zodat eventuele schade aan de wereldeconomie die zou kunnen voortvloeien uit tegenvallers in de markten wordt beperkt. Voor de Federal Reserve is het mogelijk dat de beste aanpak voor het verlaten van de huidige koers is door wijzigingen in het beleid van lage rentes te koppelen aan bepaalde economische voorwaarden. Op die manier kunnen marktpartijen gemakkelijker beoordelen of er een wijziging van het rentebeleid in het verschiet ligt. De vraag is of de stijgende inflatieverwachtingen andere voorwaarden kunnen overschaduwen.