G-20 vergadert in Busan in Zuid-Korea. De centrale banken van de 20 landen zijn van mening dat als gevolg van de Europese begrotingscrisis een verhoging van de basisrente op de lange baan wordt geschoven.

Volgens William White, een voormalige topbankier bij de Bank for International Settlements, is het niet meer dan logisch dat gezien de huidige onzekerheid stimulerende maatregelen worden verlengd.

Het is de eerste keer dat de financieministers van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen vergaderen sinds het goedkeuren van het reddingsplan voor de eurozone. De waarde van dit reddingsplan bedraagt 750 miljard euro.

Andrew Milligan, strateeg bij het Schotse Standard Life Investments, is van mening dat de beleggers voorzichtig zullen blijven.

Maar ook de banken zijn voorzichtig, hetgeen onder andere blijkt uit het feit dat de banken niet staan te trappelen om elkaar geld te ontlenen. Er is dus opnieuw sprake van een soort credit crunch of kredietschaarste.

G-20 vergadert in Busan in Zuid-Korea. De centrale banken van de 20 landen zijn van mening dat als gevolg van de Europese begrotingscrisis een verhoging van de basisrente op de lange baan wordt geschoven. Volgens William White, een voormalige topbankier bij de Bank for International Settlements, is het niet meer dan logisch dat gezien de huidige onzekerheid stimulerende maatregelen worden verlengd. Het is de eerste keer dat de financieministers van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen vergaderen sinds het goedkeuren van het reddingsplan voor de eurozone. De waarde van dit reddingsplan bedraagt 750 miljard euro. Andrew Milligan, strateeg bij het Schotse Standard Life Investments, is van mening dat de beleggers voorzichtig zullen blijven. Maar ook de banken zijn voorzichtig, hetgeen onder andere blijkt uit het feit dat de banken niet staan te trappelen om elkaar geld te ontlenen. Er is dus opnieuw sprake van een soort credit crunch of kredietschaarste.