Die grote beleggers gaan namelijk niet snel opnieuw in de markt stappen. Toch zijn er twee koopkanalen die de goudprijs een zekere steun kunnen verschaffen. Op de eerste plaats zijn dat de centrale banken, die vorig jaar voor 534,60 ton goud aan hun reserves toevoegden. Dat is volgens de World Gold Council de grootste hoeveelheid sinds 1964.

De analisten van Barclays verwachten dat de centrale bankiers dit jaar opnieuw 300 ton goud zullen kopen, terwijl voor volgend jaar op een even grote hoeveelheid wordt gerekend. Daarnaast kunnen de lagere goudprijzen weer kopers van juwelen aanlokken. Barclays verwacht dat de juwelenverkopen dit jaar met 3,20% zullen stijgen, tegenover een daling met 8,20% in 2012.

Die grote beleggers gaan namelijk niet snel opnieuw in de markt stappen. Toch zijn er twee koopkanalen die de goudprijs een zekere steun kunnen verschaffen. Op de eerste plaats zijn dat de centrale banken, die vorig jaar voor 534,60 ton goud aan hun reserves toevoegden. Dat is volgens de World Gold Council de grootste hoeveelheid sinds 1964. De analisten van Barclays verwachten dat de centrale bankiers dit jaar opnieuw 300 ton goud zullen kopen, terwijl voor volgend jaar op een even grote hoeveelheid wordt gerekend. Daarnaast kunnen de lagere goudprijzen weer kopers van juwelen aanlokken. Barclays verwacht dat de juwelenverkopen dit jaar met 3,20% zullen stijgen, tegenover een daling met 8,20% in 2012.