De cijfers over de goudverkopen zijn afkomstig van de World Gold Council. De banken uit de eurozone verkochten 6,20 ton, met Duitsland, Griekenland en Malta op kop. Het IMF verkocht anderzijds 88,30 ton.

In de twaalf maanden voordien verkochten de banken uit de eurozone nog 88,30 ton. Er was dus sprake van een daling met 96%, die uiteraard op rekening van de stijging van de goudprijs moet worden geschoven.

Het goud is al tien jaar op rij duurder geworden en daardoor staan de centrale banken niet bepaald meer te trappelen om nog goud te verkopen.

Het Central Bank Gold Agreement werd in 1999 gesloten omdat ongecoördineerde goudverkopen door de centrale banken de goudhandel dreigden te ontregelen. De verkopen van goud werden daardoor beperkt tot 400 ton.

De cijfers over de goudverkopen zijn afkomstig van de World Gold Council. De banken uit de eurozone verkochten 6,20 ton, met Duitsland, Griekenland en Malta op kop. Het IMF verkocht anderzijds 88,30 ton. In de twaalf maanden voordien verkochten de banken uit de eurozone nog 88,30 ton. Er was dus sprake van een daling met 96%, die uiteraard op rekening van de stijging van de goudprijs moet worden geschoven. Het goud is al tien jaar op rij duurder geworden en daardoor staan de centrale banken niet bepaald meer te trappelen om nog goud te verkopen. Het Central Bank Gold Agreement werd in 1999 gesloten omdat ongecoördineerde goudverkopen door de centrale banken de goudhandel dreigden te ontregelen. De verkopen van goud werden daardoor beperkt tot 400 ton.