Nog niet zo heel lang geleden werd goud nog door iedereen als een veilige vluchthaven geprezen, maar van die overtuiging is niet zo heel veel overgebleven. Naar de schuldige hoeft niet lang te worden gezocht, het volstaat om een beschuldigende vinger uit te steken naar de centrale banken.

Die hebben de markt overspoeld met liquiditeiten, met als gevolg van de beleggers massaal uit de veilige havens worden verdreven. Ze vrezen namelijk de winsten op de beurzen en de obligatiemarkten te missen, zodat het goud (evenals andere zogenaamde vluchthavens) links blijft liggen.

Nog niet zo heel lang geleden werd goud nog door iedereen als een veilige vluchthaven geprezen, maar van die overtuiging is niet zo heel veel overgebleven. Naar de schuldige hoeft niet lang te worden gezocht, het volstaat om een beschuldigende vinger uit te steken naar de centrale banken. Die hebben de markt overspoeld met liquiditeiten, met als gevolg van de beleggers massaal uit de veilige havens worden verdreven. Ze vrezen namelijk de winsten op de beurzen en de obligatiemarkten te missen, zodat het goud (evenals andere zogenaamde vluchthavens) links blijft liggen.