De krant meent te weten dat de centrale banken sinds december al voor 14 miljard dollar aan goud hebben verkocht via goudswaps met de Bank for International Settlements.

In een rapport van de BIS dat vorige week werd uitgegeven, stond te lezen dat de bank 349 ton sinds december heeft aangenomen voor een recordbedrag van 14 miljard dollar.

Deze transacties gaan niet dadelijk de goudmarkt beïnvloeden, want het goud dat via swaps bij de Bank for International Settlements is beland komt niet echt op de markt. De centrale banken hebben via de goudswaps het recht om hun goud terug te nemen.

Toch is het bericht niet zo geruststellend voor de goudmarkt, want het geeft aan dat goud toch niet meteen als een alternatief voor harde valuta's wordt beschouwd.

De krant meent te weten dat de centrale banken sinds december al voor 14 miljard dollar aan goud hebben verkocht via goudswaps met de Bank for International Settlements. In een rapport van de BIS dat vorige week werd uitgegeven, stond te lezen dat de bank 349 ton sinds december heeft aangenomen voor een recordbedrag van 14 miljard dollar. Deze transacties gaan niet dadelijk de goudmarkt beïnvloeden, want het goud dat via swaps bij de Bank for International Settlements is beland komt niet echt op de markt. De centrale banken hebben via de goudswaps het recht om hun goud terug te nemen. Toch is het bericht niet zo geruststellend voor de goudmarkt, want het geeft aan dat goud toch niet meteen als een alternatief voor harde valuta's wordt beschouwd.