Nobelprijswinnaar Paul Krugman meent dat de centrale banken een cruciale denkfout maken door de inflatietargets te laag te leggen. Die rentevoeten staan nu al meer dan vijf jaar zo laag, maar voorlopig slaagt de economie er niet in om ondanks de lage rente voldoende snelheid te ontwikkelen.

Volgens Krugman bewijst dit dat de deflatieperiode die Japan voor bijna 20 jaar heeft gekweld nu een universeel fenomeen dreigt te worden. De waarschuwing van Krugman komt op een moment dat Europa nu concreet met deflatiegevaar wordt geconfronteerd.

Nobelprijswinnaar Paul Krugman meent dat de centrale banken een cruciale denkfout maken door de inflatietargets te laag te leggen. Die rentevoeten staan nu al meer dan vijf jaar zo laag, maar voorlopig slaagt de economie er niet in om ondanks de lage rente voldoende snelheid te ontwikkelen. Volgens Krugman bewijst dit dat de deflatieperiode die Japan voor bijna 20 jaar heeft gekweld nu een universeel fenomeen dreigt te worden. De waarschuwing van Krugman komt op een moment dat Europa nu concreet met deflatiegevaar wordt geconfronteerd.