Dat idee is vervolgens overgenomen door de Japanse centrale bank, die er zelf nog een schepje bovenop heeft gedaan. Zij hebben de financiële markten opgejaagd in de hoop dat een gevoel van meer welvaart de beleggers meer zou doen consumeren.

Op die manier zou de economie weer op gang getrokken kunnen worden. Maar volgens Gross begint nu duidelijk te worden dat deze aanpak niet werkt. De centrale banken draaien de financiële markten vakkundig de nek om en uiteindelijk zal hun strategie een volledige mislukking blijken.

Dat idee is vervolgens overgenomen door de Japanse centrale bank, die er zelf nog een schepje bovenop heeft gedaan. Zij hebben de financiële markten opgejaagd in de hoop dat een gevoel van meer welvaart de beleggers meer zou doen consumeren. Op die manier zou de economie weer op gang getrokken kunnen worden. Maar volgens Gross begint nu duidelijk te worden dat deze aanpak niet werkt. De centrale banken draaien de financiële markten vakkundig de nek om en uiteindelijk zal hun strategie een volledige mislukking blijken.