De Amerikaanse centrale bank heeft de rente laag gehouden en zal dat ongetwijfeld nog geruime tijd blijven doen. Bovendien werden en worden op grote schaal obligaties ingekocht. Het resultaat van dit alles is een situatie die in meer of mindere mate op een normale lijkt.

De centrale banken doen ons met andere woorden geloven wat ze willen dat wij geloven, maar het beeld dat ze ons schetsen stemt allesbehalve overeen met de werkelijkheid. Momenteel probeert de FED ons te overtuigen dat het herstel van de beurskoersen op Wall Street het signaal geeft dat alles terug bij het oude is, maar binnenkort zal blijken dat dit niet zo is.

De Amerikaanse centrale bank heeft de rente laag gehouden en zal dat ongetwijfeld nog geruime tijd blijven doen. Bovendien werden en worden op grote schaal obligaties ingekocht. Het resultaat van dit alles is een situatie die in meer of mindere mate op een normale lijkt. De centrale banken doen ons met andere woorden geloven wat ze willen dat wij geloven, maar het beeld dat ze ons schetsen stemt allesbehalve overeen met de werkelijkheid. Momenteel probeert de FED ons te overtuigen dat het herstel van de beurskoersen op Wall Street het signaal geeft dat alles terug bij het oude is, maar binnenkort zal blijken dat dit niet zo is.