De centrale banken commercialiseren medicijnen die nooit werden getest en dat kan onvoorspelbare gevolgen met zich meebrengen.

In de farmaceutische wereld zou zoiets nooit lukken, de bedrijven in kwestie zouden meteen een verbod krijgen om nog verder te werken.

De centrale banken mogen echter rustig hun gangetje gaan, er is geen hogere autoriteit die ze kan afremmen. Gevolg is dat de markten grondig verstoord zijn geraakt.

Hoe dit experiment zal aflopen, is volgens El-Erian onmogelijk te voorspellen. Er is 50% kans dat het goed afloopt, maar ook 50% kans dat het slecht afloopt.

Alles hangt uiteindelijk af van één factor: zal de economie al dan niet weer op een natuurlijke manier gaan groeien?

De centrale banken commercialiseren medicijnen die nooit werden getest en dat kan onvoorspelbare gevolgen met zich meebrengen. In de farmaceutische wereld zou zoiets nooit lukken, de bedrijven in kwestie zouden meteen een verbod krijgen om nog verder te werken. De centrale banken mogen echter rustig hun gangetje gaan, er is geen hogere autoriteit die ze kan afremmen. Gevolg is dat de markten grondig verstoord zijn geraakt. Hoe dit experiment zal aflopen, is volgens El-Erian onmogelijk te voorspellen. Er is 50% kans dat het goed afloopt, maar ook 50% kans dat het slecht afloopt. Alles hangt uiteindelijk af van één factor: zal de economie al dan niet weer op een natuurlijke manier gaan groeien?