De afgelopen dagen heeft een stoet prominenten van de FED en de ECB benadrukt dat renteverhogingen nog ver weg zijn.

De centrale bank van China stelde beleggers gerust met de mededeling het bankensysteem van het land over voldoende liquiditeit zal beschikken.

De president van de centrale bank van New York zei donderdag dat verwachtingen over een vroege rente-ingreep niet overeenstemden met gedachten van de FED hierover.

De afgelopen dagen is aan beide kanten van de oceaan de rente op staatsobligaties gedaald, hebben de beurzen zich hersteld van de klap vorige week terwijl de interbancaire rente in China ook ietwat is gedaald.

Door verbeterde macro-economische gegevens en geruststellende woorden van monetaire beleidsmakers kan de risicobereidheid bij beleggers de komende maanden toenemen.

De rente op staatsobligaties zal niet verder dalen, maar op korte termijn stabiliseren. Als de wereldeconomie aan kracht wint dan is er echter maar een weg mogelijk voor de lange rente: omhoog.

De afgelopen dagen heeft een stoet prominenten van de FED en de ECB benadrukt dat renteverhogingen nog ver weg zijn. De centrale bank van China stelde beleggers gerust met de mededeling het bankensysteem van het land over voldoende liquiditeit zal beschikken. De president van de centrale bank van New York zei donderdag dat verwachtingen over een vroege rente-ingreep niet overeenstemden met gedachten van de FED hierover. De afgelopen dagen is aan beide kanten van de oceaan de rente op staatsobligaties gedaald, hebben de beurzen zich hersteld van de klap vorige week terwijl de interbancaire rente in China ook ietwat is gedaald. Door verbeterde macro-economische gegevens en geruststellende woorden van monetaire beleidsmakers kan de risicobereidheid bij beleggers de komende maanden toenemen. De rente op staatsobligaties zal niet verder dalen, maar op korte termijn stabiliseren. Als de wereldeconomie aan kracht wint dan is er echter maar een weg mogelijk voor de lange rente: omhoog.