Het bedelven van de economie onder een eindeloze stroom van goedkoop geld zal niet stoppen alvorens de inflatie helemaal door het dak vliegt. Daarmee hebben de centrale banken zichzelf volledig klem gezet. Zowel de Bank of England als de Federal Reserve zijn gedwongen om de rente om bijna nul te houden.

Waarschijnlijk zullen beiden pas in actie komen wanneer de inflatie inderdaad een probleem dreigt te worden. Anthony Mirhaydari is echter van mening dat het op dat moment te laat zal zijn. Hij merkt op dat de stijging van zowel de olie- als de goudprijs op komende inflatie kunnen wijzen.

Het bedelven van de economie onder een eindeloze stroom van goedkoop geld zal niet stoppen alvorens de inflatie helemaal door het dak vliegt. Daarmee hebben de centrale banken zichzelf volledig klem gezet. Zowel de Bank of England als de Federal Reserve zijn gedwongen om de rente om bijna nul te houden. Waarschijnlijk zullen beiden pas in actie komen wanneer de inflatie inderdaad een probleem dreigt te worden. Anthony Mirhaydari is echter van mening dat het op dat moment te laat zal zijn. Hij merkt op dat de stijging van zowel de olie- als de goudprijs op komende inflatie kunnen wijzen.