In de komende jaren zal de inflatie langzamerhand beginnen aan te trekken. In het begin zal dat volgens Dove geleidelijk aan gebeuren, vervolgens zal de snelheid toenemen met als gevolg dat de economie in de Verenigde Staten eventueel in een recessie belandt.

Die recessie kan overslaan naar de rest van de wereld. Tegen die tijd zal het rendement op de 10-jarige staatsobligatie zijn opgelopen tot 7%. Spaargeld zal dus eindelijk opnieuw iets opbrengen, maar dat zal helaas gepaard gaan met een opstoot in de inflatie die de reële rente laag zal blijven houden.

In de komende jaren zal de inflatie langzamerhand beginnen aan te trekken. In het begin zal dat volgens Dove geleidelijk aan gebeuren, vervolgens zal de snelheid toenemen met als gevolg dat de economie in de Verenigde Staten eventueel in een recessie belandt. Die recessie kan overslaan naar de rest van de wereld. Tegen die tijd zal het rendement op de 10-jarige staatsobligatie zijn opgelopen tot 7%. Spaargeld zal dus eindelijk opnieuw iets opbrengen, maar dat zal helaas gepaard gaan met een opstoot in de inflatie die de reële rente laag zal blijven houden.