Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat zij nog steeds op grote schaal goud verkopen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de centrale banken, maar die blijven per saldo kopers van goud. Rusland heeft in februari goud bijgekocht, de Russische centrale bank zal dat in de komende maanden hoogstwaarschijnlijk blijven doen.

Ook Turkije en Kazakstan hebben via hun centrale banken hun goudreserves aangevuld. Als Rusland 5% van zijn valutareserves in goud omzet, kan voor een bedrag van 20 miljard dollar bijna 500 ton goud gekocht worden. Dat is bijna 25% van de totale wereldproductie. De vraag blijft dan ook wie in de gegeven omstandigheden goud verkoopt.

Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat zij nog steeds op grote schaal goud verkopen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de centrale banken, maar die blijven per saldo kopers van goud. Rusland heeft in februari goud bijgekocht, de Russische centrale bank zal dat in de komende maanden hoogstwaarschijnlijk blijven doen. Ook Turkije en Kazakstan hebben via hun centrale banken hun goudreserves aangevuld. Als Rusland 5% van zijn valutareserves in goud omzet, kan voor een bedrag van 20 miljard dollar bijna 500 ton goud gekocht worden. Dat is bijna 25% van de totale wereldproductie. De vraag blijft dan ook wie in de gegeven omstandigheden goud verkoopt.