Al het geld dat in het systeem wordt gepompt moet een bestemming vinden en het aanbod aan financiële markten met voldoende liquiditeit zijn beperkt.

Al dat geld verstoort echter de normale werking van die financiële markten, wat onder andere blijkt uit het feit dat de beurzen stijgen in de hoop op een betere economie terwijl de obligatiemarkten het goed doen in de hoop dat de centrale banken een zwakke economie zullen blijven ondersteunen.

De centrale banken blijven met andere woorden blanco checks uitschrijven en die situatie kan niet eeuwig blijven duren. Wanneer er een onder die strategie wordt gezet, zullen zowel de beurzen als de obligatie- en vastgoedmarkten fors gaan corrigeren.

Al het geld dat in het systeem wordt gepompt moet een bestemming vinden en het aanbod aan financiële markten met voldoende liquiditeit zijn beperkt. Al dat geld verstoort echter de normale werking van die financiële markten, wat onder andere blijkt uit het feit dat de beurzen stijgen in de hoop op een betere economie terwijl de obligatiemarkten het goed doen in de hoop dat de centrale banken een zwakke economie zullen blijven ondersteunen. De centrale banken blijven met andere woorden blanco checks uitschrijven en die situatie kan niet eeuwig blijven duren. Wanneer er een onder die strategie wordt gezet, zullen zowel de beurzen als de obligatie- en vastgoedmarkten fors gaan corrigeren.