De vraag is echter welke valuta's in aanmerking komen om als alternatief voor de euro als reservemunt te worden aangehouden. De dollar is niet echt een oplossing. De meeste centrale banken hebben al voldoende dollars in reserve en vertrouwen de greenback bovendien niet helemaal.

De Australische centrale bank kondigde onlangs aan een deel van haar reserves in Chinese yuans te zullen beleggen. Voor Australië is dit een logische beslissing, gezien de handelsbanden, maar voor andere landen is China een minder logische bestemming. Veel analisten verwachten dan ook dat de centrale banken meer goud zullen kopen.

De vraag is echter welke valuta's in aanmerking komen om als alternatief voor de euro als reservemunt te worden aangehouden. De dollar is niet echt een oplossing. De meeste centrale banken hebben al voldoende dollars in reserve en vertrouwen de greenback bovendien niet helemaal. De Australische centrale bank kondigde onlangs aan een deel van haar reserves in Chinese yuans te zullen beleggen. Voor Australië is dit een logische beslissing, gezien de handelsbanden, maar voor andere landen is China een minder logische bestemming. Veel analisten verwachten dan ook dat de centrale banken meer goud zullen kopen.