In feite gebeurt dat op wereldschaal, zonder dat er evenwel iemand iets in de gaten heeft. Bovendien hebben de banken de perfecte uitvlucht gevonden.

Jim Rickards, senior managing director bij Tangent Capital Partners, wijst er op dat de central banken zowat overal de rente tot bijna nul hebben laten dalen.

Daarbij steeds opnieuw gerefereerd naar de noodzaak om de economie weer vlot te trekken en om het financieel systeem te smeren.

Door de politiek van monetaire verruiming creëren de centrale banken bovendien inflatie, waardoor ons spaargeld nogmaals wordt weggevreten.

Rickards berekende dat alleen al de FED de Amerikanen jaarlijks van 400 miljard dollar per jaar berooft, waartegenover Cyprus klein bier lijkt. Dat bedrag kan op termijn zelfs oplopen tot 1000 miljard dollar.

In feite gebeurt dat op wereldschaal, zonder dat er evenwel iemand iets in de gaten heeft. Bovendien hebben de banken de perfecte uitvlucht gevonden. Jim Rickards, senior managing director bij Tangent Capital Partners, wijst er op dat de central banken zowat overal de rente tot bijna nul hebben laten dalen. Daarbij steeds opnieuw gerefereerd naar de noodzaak om de economie weer vlot te trekken en om het financieel systeem te smeren. Door de politiek van monetaire verruiming creëren de centrale banken bovendien inflatie, waardoor ons spaargeld nogmaals wordt weggevreten. Rickards berekende dat alleen al de FED de Amerikanen jaarlijks van 400 miljard dollar per jaar berooft, waartegenover Cyprus klein bier lijkt. Dat bedrag kan op termijn zelfs oplopen tot 1000 miljard dollar.