Vorige week kondigde Dubai aan uitstel te vragen voor de afbetaling van de uitstaande kredieten, wat op de financiële markten de vrees voor een heropflakkering van de kredietcrisis aanwakkerde.

De Central Bank of the U.A.E. kondigde aan dat de banken bij haar aan een verlaagd tarief geld kunnen ontlenen. Volgens Goldman Sachs mag deze aankondiging als een voorzorgsmaatregel worden beschouwd.

De banken krijgen de kans om geld te ontlenen aan een tarief dat een half procent boven de lokale benchmark interest rate ligt, zodat de banken toegang hebben tot voldoende liquiditeit.

De Central Bank of the U.A.E. wil in eerste instantie paniek vermijden, want die zou een bank run kunnen veroorzaken. In de afgelopen dagen is de kostprijs om zich te verzekeren van wanbetalingen door Dubai meer dan verdubbeld.

Het emiraat leende 80 miljard dollar om zijn economische groei te financieren door een diversificatie van de economie. De crisis heeft er echter toe geleid dat de afbetaling van de aangegane schulden in gevaar is gekomen.

De vraag is echter of de door de Central Bank of the U.A.E. aangekondigde maatregelen gaan volstaan om de rust te doen terugkeren. Volgens de analisten is er meer nodig om de situatie te normaliseren.

Vorige week kondigde Dubai aan uitstel te vragen voor de afbetaling van de uitstaande kredieten, wat op de financiële markten de vrees voor een heropflakkering van de kredietcrisis aanwakkerde. De Central Bank of the U.A.E. kondigde aan dat de banken bij haar aan een verlaagd tarief geld kunnen ontlenen. Volgens Goldman Sachs mag deze aankondiging als een voorzorgsmaatregel worden beschouwd. De banken krijgen de kans om geld te ontlenen aan een tarief dat een half procent boven de lokale benchmark interest rate ligt, zodat de banken toegang hebben tot voldoende liquiditeit. De Central Bank of the U.A.E. wil in eerste instantie paniek vermijden, want die zou een bank run kunnen veroorzaken. In de afgelopen dagen is de kostprijs om zich te verzekeren van wanbetalingen door Dubai meer dan verdubbeld. Het emiraat leende 80 miljard dollar om zijn economische groei te financieren door een diversificatie van de economie. De crisis heeft er echter toe geleid dat de afbetaling van de aangegane schulden in gevaar is gekomen. De vraag is echter of de door de Central Bank of the U.A.E. aangekondigde maatregelen gaan volstaan om de rust te doen terugkeren. Volgens de analisten is er meer nodig om de situatie te normaliseren.