De fabriek met een oppervlakte van 3.900m2 in Weesp, Nederland, maakt gebruik van de modernste celcultuurtechnologie voor de aanmaak van griepvaccins.

De validering van de nieuwe celcultuurfabriek geeft Solvay Pharmaceuticals de mogelijkheid nog sneller in te spelen op de groeiende wereldvraag naar griepvaccins dankzij de nieuwe productiecapaciteit die deze van de eierenfabriek voor griepvaccins aanvult.

Daarnaast wordt voor de productie van griepvaccins met behulp van cellen geen gebruik gemaakt van bevruchte kippeneieren, waarvan de beschikbaarheid bij een vogelgriep gevaar kan lopen.

Een vaccin gewonnen uit celcultuur biedt voorts het voordeel geschikt te zijn voor mensen met een allergie voor kippeneiwitten omdat deze vaccins geen enkel kippenproduct bevat. De celcultuurfabriek kan zowel worden gebruikt voor de productie van seizoensgriepvaccins als pandemische vaccins.

De fabriek met een oppervlakte van 3.900m2 in Weesp, Nederland, maakt gebruik van de modernste celcultuurtechnologie voor de aanmaak van griepvaccins. De validering van de nieuwe celcultuurfabriek geeft Solvay Pharmaceuticals de mogelijkheid nog sneller in te spelen op de groeiende wereldvraag naar griepvaccins dankzij de nieuwe productiecapaciteit die deze van de eierenfabriek voor griepvaccins aanvult. Daarnaast wordt voor de productie van griepvaccins met behulp van cellen geen gebruik gemaakt van bevruchte kippeneieren, waarvan de beschikbaarheid bij een vogelgriep gevaar kan lopen. Een vaccin gewonnen uit celcultuur biedt voorts het voordeel geschikt te zijn voor mensen met een allergie voor kippeneiwitten omdat deze vaccins geen enkel kippenproduct bevat. De celcultuurfabriek kan zowel worden gebruikt voor de productie van seizoensgriepvaccins als pandemische vaccins.