In het kader van de onderhandelingen had de CECAB-groep zich geëngageerd om een belang van minimum 10% te nemen in de PinguinLutosa-groep. De CECAB-groep engageert zich nu om een private kapitaalverhoging te onderschrijven voor een bedrag van 10 miljoen euro.

De kapitaalverhoging zal gebeuren aan een minimumprijs van 11,67 euro per aandeel of aan de gemiddelde prijs over de laatste 30 dagen voorafgaand aan de datum van de kapitaalverhoging ingeval deze hoger zou zijn.

In de overwogen samenwerking zal de CECAB-groep zijn industriële productieapparaat ter beschikking stellen waarbij het de aanvoer van ruwe grondstoffen op zich blijft nemen en zich zal engageren tot het financieren van het werkkapitaal en de toekomstige investeringen.

De uitbating van de sites zal beheerd worden door PinguinLutosa waarbinnen de CECAB-groep een referentieaandeelhouder zal worden. Zoals reeds gezegd hebben beide partijen de bedoeling de transactie af te ronden voor eind 2010.

In het kader van de onderhandelingen had de CECAB-groep zich geëngageerd om een belang van minimum 10% te nemen in de PinguinLutosa-groep. De CECAB-groep engageert zich nu om een private kapitaalverhoging te onderschrijven voor een bedrag van 10 miljoen euro. De kapitaalverhoging zal gebeuren aan een minimumprijs van 11,67 euro per aandeel of aan de gemiddelde prijs over de laatste 30 dagen voorafgaand aan de datum van de kapitaalverhoging ingeval deze hoger zou zijn. In de overwogen samenwerking zal de CECAB-groep zijn industriële productieapparaat ter beschikking stellen waarbij het de aanvoer van ruwe grondstoffen op zich blijft nemen en zich zal engageren tot het financieren van het werkkapitaal en de toekomstige investeringen. De uitbating van de sites zal beheerd worden door PinguinLutosa waarbinnen de CECAB-groep een referentieaandeelhouder zal worden. Zoals reeds gezegd hebben beide partijen de bedoeling de transactie af te ronden voor eind 2010.