Algemeen wordt aangenomen dat een CBOE's SKEW index boven 145 een vrij grote kans op een Black Swan-scenario aangeeft. Momenteel bevindt deze index zich in de buurt van 150.

Het begrip 'Black Swan' is uiteraard afkomstig van Nassim N. Taleb, die zich op Wall Street de bijnaam van Black Swan heeft verworven. De SKEW is pas op 23 februari geïntroduceerd.

Volgens de analisten is de introductie van een index als een SKEW een goede zaak, want de betrouwbaarheidsfactor van deze index lijkt groter te zijn dan die van de CBOE's SKEW index.

Algemeen wordt aangenomen dat een CBOE's SKEW index boven 145 een vrij grote kans op een Black Swan-scenario aangeeft. Momenteel bevindt deze index zich in de buurt van 150. Het begrip 'Black Swan' is uiteraard afkomstig van Nassim N. Taleb, die zich op Wall Street de bijnaam van Black Swan heeft verworven. De SKEW is pas op 23 februari geïntroduceerd. Volgens de analisten is de introductie van een index als een SKEW een goede zaak, want de betrouwbaarheidsfactor van deze index lijkt groter te zijn dan die van de CBOE's SKEW index.