Zo is er op de eerste plaats het feit dat de houtprijzen sterk zijn gedaald, wat doet vermoeden dat de bouwsector er minder goed aan toe is dan algemeen wordt aangenomen.

Maar er is meer: Caterpillar ziet de Noord-Amerikaanse verkopen instorten, op basis van de huidige stand van zaken bevindt de Amerikaanse economie zich opnieuw op het niveau van 2010. Het objectieve aan de cijfers van Caterpillar is dat ze niet door de overheid gemanipuleerd worden.

De verkopen van zware machines zijn volgens het bedrijf met 18% op jaarbasis gedaald, het was van begin 2010 geleden dat nog zo'n forse daling heeft plaatsgevonden. Caterpillar is op zowat alle markten actief en geldt daarom als een betrouwbaardere barometer dan de officiële cijfers.

Zo is er op de eerste plaats het feit dat de houtprijzen sterk zijn gedaald, wat doet vermoeden dat de bouwsector er minder goed aan toe is dan algemeen wordt aangenomen. Maar er is meer: Caterpillar ziet de Noord-Amerikaanse verkopen instorten, op basis van de huidige stand van zaken bevindt de Amerikaanse economie zich opnieuw op het niveau van 2010. Het objectieve aan de cijfers van Caterpillar is dat ze niet door de overheid gemanipuleerd worden. De verkopen van zware machines zijn volgens het bedrijf met 18% op jaarbasis gedaald, het was van begin 2010 geleden dat nog zo'n forse daling heeft plaatsgevonden. Caterpillar is op zowat alle markten actief en geldt daarom als een betrouwbaardere barometer dan de officiële cijfers.