Het eerste kwartaal werd afgesloten met een winst van 233 miljoen dollar, tegenover een verlies van 122 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Per aandeel werd 36 dollarcent verdiend.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren overtrof de winst per aandeel duidelijk de verwachtingen van de analisten. De omzet bleef met 8,20 miljard dollar echter iets achter op de verwachtingen.

In een toelichting op de cijfers verhoogde het management de vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Er wordt nu gerekend op een winst per aandeel van 2,50 tot 3,25 dollar, waar dat voordien maar 2,50 dollar was.

Overigens verhoogde ook Whirlpool de winstverwachtingen voor het lopende boekjaar. Dit bedrijf maakte vanmiddag eveneens meevallende resultaten bekend, met zowel een omzet als een nettowinst die duidelijk de verwachtingen overtrof.

Caterpillar en vooral Whirlpool noteren op de kwartaalcijfers flink hoger.

Het eerste kwartaal werd afgesloten met een winst van 233 miljoen dollar, tegenover een verlies van 122 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Per aandeel werd 36 dollarcent verdiend. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren overtrof de winst per aandeel duidelijk de verwachtingen van de analisten. De omzet bleef met 8,20 miljard dollar echter iets achter op de verwachtingen. In een toelichting op de cijfers verhoogde het management de vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Er wordt nu gerekend op een winst per aandeel van 2,50 tot 3,25 dollar, waar dat voordien maar 2,50 dollar was. Overigens verhoogde ook Whirlpool de winstverwachtingen voor het lopende boekjaar. Dit bedrijf maakte vanmiddag eveneens meevallende resultaten bekend, met zowel een omzet als een nettowinst die duidelijk de verwachtingen overtrof. Caterpillar en vooral Whirlpool noteren op de kwartaalcijfers flink hoger.