De Aziatische verkopen van Caterpillar zijn met 30% gedaald en dat is de grootste daling sinds het instorten van Lehman Brothers in 2008. Dat bekent dat de vraag naar zware machines in China nooit zo groot is geweest sinds de periode van de Great Recession.

Caterpillar wordt algemeen beschouwd als een betrouwbare graadmeter voor de toestand waarin de wereldeconomie verkeert. Wanneer de verkopen van Caterpillar tegenvallen, is dit meestal een signaal dat het economisch minder goed gaat. Daarbij is het veelzeggend dat vooral de Chinese verkopen sterk zijn gedaald.

De Aziatische verkopen van Caterpillar zijn met 30% gedaald en dat is de grootste daling sinds het instorten van Lehman Brothers in 2008. Dat bekent dat de vraag naar zware machines in China nooit zo groot is geweest sinds de periode van de Great Recession. Caterpillar wordt algemeen beschouwd als een betrouwbare graadmeter voor de toestand waarin de wereldeconomie verkeert. Wanneer de verkopen van Caterpillar tegenvallen, is dit meestal een signaal dat het economisch minder goed gaat. Daarbij is het veelzeggend dat vooral de Chinese verkopen sterk zijn gedaald.